Nasze Raporty
Wpływ systemu żywnościowego na utratę bioróżnorodności (2021, wersja angielska)
Nasz globalny system żywnościowy jest główną przyczyną utraty bioróżnorodności. Raport Chatham House opracowany przy wsparciu fundacji Compassion in World Farming oraz UNEP (ONZ)
Czytaj więcejPandemia podawana na naszym talerzu (2020)
COVID-19 uwidocznił niebezpieczeństwa wiążące się z ignorowaniem potencjalnego kryzysu do czasu, kiedy się pojawi. Tymczasem nadciągają już inne kryzysy – zmiany klimatu…
Czytaj więcejJajka w przemyśle spożywczym, raport Eggtrack (2019)
Po raz pierwszy w Polsce publikujemy raport EggTrack, który pokazuje, w jakim stopniu firmy realizują zobowiązania dotyczące wycofywania jaj pochodzących z hodowli klatkowej. W…
Czytaj więcejKoniec Epoki Klatkowej, raport kompleksowy (2018)
W całej Unii Europejskiej hoduje się setki milionów zwierząt w małych, jałowych klatkach. Nasz kompleksowy raport wyjaśnia dlaczego UE musi położyć kres hodowaniu zwierząt…
Czytaj więcejJak uniknąć (F)armagedonu (2017)
Chów przemysłowy to nie tylko okrucieństwo wobec zwierząt. To także niszczenie środowiska, zmniejszanie bioróżnorodności, choroby ludzi, wysiedlanie społeczności. W pogoni za…
Czytaj więcejZ powrotem na ziemi (2014)
Karta odpowiedzialnej polityki żywnościowej, która dba o nasze zdrowie, zwierzęta i środowisko
Czytaj więcej- 1