Ikona wyszukiwania

Nasze Raporty

Raport EggTrack (2022)

Raport EggTrack, który pokazuje w jakim stopniu firmy - także polskie - realizują zobowiązania dotyczące wycofywania jaj pochodzących z hodowli klatkowej.

Pobierz (PDF 3,97MB)

Wizja sprawiedliwego rolnictwa i systemu żywnościowego (2022)

Pilnie potrzebujemy nowej wizji przyszłości dla żywności i rolnictwa, która poprawi zdrowie ludzkości i samej planety. Oto podstawy kluczowych tez naszej Wizji.

Pobierz (PDF 3,34MB)

Śledztwo na fermach loch (2022)

Raport przedstawia wyniki śledztwa przeprowadzonego na fermach świń w Polsce, Włoszech, Francji i Hiszpanii w okresie od lutego do maja 2022.

Pobierz (PDF 2,84MB)

Finansowanie przejścia na chów bezklatkowy w Europie (2022)

Raport „Finansowanie przejścia na chów bezklatkowy w Europie”, opracowany na zamówienie naszej fundacji przez Instytut Europejskiej Polityki Środowiskowej (IEEP).

Pobierz (PDF 2,91MB)

Raport globalny (2021)

Rok 2021 był historycznym rokiem dla zwierząt. W tym raporcie przeczytasz, co osiągnęliśmy dla zakończenia Epoki Klatkowej, długodystansowych transportów i hodowli przemysłowej.

Pobierz (PDF 0,68MB)

Przełamując tabu (2021)

Jeśli mamy zapobiec katastrofie klimatycznej, globalne spożycie mięsa i nabiału musi się znacznie zmniejszyć - to jasny wniosek z naszego nowego raportu opublikowanego na COP26.  

Pobierz (PDF 2,43MB)

Przemysłowa hodowla ośmiornic - przepis na katastrofę (2021)

Ujawniamy osiem powodów, dla których należy natychmiast zatrzymać próby rozwoju hodowli ośmiornic. Poniżej najważniejsze wnioski z raportu (pełna wersja dostępna na życzenie).

Pobierz (PDF 0,18MB)

RAPORT NAUKOWY NA TEMAT CHOWU KLATKOWEGO LOCH (2021)

Raport na temat chowu klatkowego świń, który wręczyliśmy 21 maja 2021 roku ministrowi rolnictwa, Grzegorzowi Pudzie. 

Pobierz (PDF 2,19MB)

"Podwodne klatki, pasożyty i martwe ryby" - koszmar hodowli szkockiego łososia (2021)

Wyniki śledztwa, przeprowadzonego na 22 fermach szkockiego łososia. Poniżej skrót raportu (pełna wersja raportu dostępna na życzenie)

Pobierz (PDF 5,27MB)

Wpływ systemu żywnościowego na utratę bioróżnorodności (2021, wersja angielska)

Nasz globalny system żywnościowy jest główną przyczyną utraty bioróżnorodności. Raport Chatham House opracowany przy wsparciu fundacji Compassion in World Farming oraz UNEP (ONZ)

Pobierz (PDF 4,97MB)
Globe

Używasz przestarzałej przeglądarki, której nie obsługujemy. Uaktualnij swoją przeglądarkę, aby poprawić bezpieczeństwo.

Jeśli masz więcej pytań na ten temat lub inną sprawę, skontaktuj się z nami pod adresem kontakt@ciwf.pl. Na wszystkie pytania odpowiadamy w ciągu dwóch dni roboczych. Jednak ze względu na dużą liczbę korespondencji, jaką otrzymujemy, czasami może to potrwać nieco dłużej. Prosimy, poczekaj aż odpowiemy na Twoje pytanie. Ewentualnie, jeśli Twoje zapytanie jest pilne, możesz skontaktować się z nami bezpośrednio dzwoniąc pod numer +48 22 428 23 56  (od poniedziałku do piątku od 9 do 17:30).