Search icon

Niesmaczna prawda, która kryje się za parmezanem

Nigdy nie widzą trawy ani słońca. Cierpią z powodu kulawizny, ran i uszkodzeń ciała, a eksploatowane są ponad siły. Blisko pół miliona spędza swoje życie na betonowej posadzce, w ciągłym zamknięciu, bez dostępu do pastwisk. Taka jest cena, jaką krowy płacą za udział w produkcji dwóch najbardziej znanych włoskich serów: Parmezanu i Grana Padano. Śledztwo przeprowadzone przez organizację CIWF ujawnia koszmarną prawdę, która kryje się za popularnymi włoskimi serami – Parmezanem i Grana Padano. Jest to pierwsze tego typu śledztwo na świecie.

krowa.PNG

Pełna informacja prasowa znajduje się tutaj.

Globe

Używasz przestarzałej przeglądarki, której nie obsługujemy. Uaktualnij swoją przeglądarkę, aby poprawić bezpieczeństwo.

Jeśli masz więcej pytań na ten temat lub inną sprawę, skontaktuj się z nami pod adresem kontakt@ciwf.pl. Na wszystkie pytania odpowiadamy w ciągu dwóch dni roboczych. Jednak ze względu na dużą liczbę korespondencji, jaką otrzymujemy, czasami może to potrwać nieco dłużej. Prosimy, poczekaj aż odpowiemy na Twoje pytanie. Ewentualnie, jeśli Twoje zapytanie jest pilne, możesz skontaktować się z nami bezpośrednio dzwoniąc pod numer +48 22 428 23 56  (od poniedziałku do piątku od 9 do 17:30).