Ikona wyszukiwania

Zwierzę to nie towar

Press Release Section Icon 25.08.2018

29 sierpnia 2016 odbędzie się pierwszy w historii dzień akcji przeciwko długodystansowym transportom żywych zwierząt – akcja odbędzie się pod hasłem “Zwierzę to nie towar”. Tego dnia tysiące aktywistów i aktywistek z całego świata połączy swoje siły, by zamanifestować przeciwko eksportowi żywych zwierząt. Na ten dzień przypada 20. rocznica katastrofy, w której 70 000 owiec zginęło, gdy transportujący je przez Ocean Indyjski statek stanął w płomieniach i zatonął.

28 organizacji z całego świata, z Londynu po Paryż, z Tel Avivu po Sydney, dokładnie w tym jedynym dniu zorganizuje marsze, happeningi i przemowy publiczne. Protesty odbędą się także w Polsce, gdzie dwie organizacje zajmującej się ochroną zwierząt hodowlanych – CIWF Polska (Compassion in World Farming) oraz Stowarzyszenie Otwarte Klatki postanowiły połączyć swoje siły w trzech miastach w Polsce: w Warszawie, Poznaniu i Katowicach.

Pełna informacja prasowa znajduje się tutaj.

Zwierzę to nie towar - happening w Warszawie
Globe

Używasz przestarzałej przeglądarki, której nie obsługujemy. Uaktualnij swoją przeglądarkę, aby poprawić bezpieczeństwo.

Jeśli masz więcej pytań na ten temat lub inną sprawę, skontaktuj się z nami pod adresem kontakt@ciwf.pl. Na wszystkie pytania odpowiadamy w ciągu dwóch dni roboczych. Jednak ze względu na dużą liczbę korespondencji, jaką otrzymujemy, czasami może to potrwać nieco dłużej. Prosimy, poczekaj aż odpowiemy na Twoje pytanie. Ewentualnie, jeśli Twoje zapytanie jest pilne, możesz skontaktować się z nami bezpośrednio dzwoniąc pod numer +48 22 428 23 56  (od poniedziałku do piątku od 9 do 17:30).